Tammikuu:

Kotona löhöilyä. Valmistumisen jälkeen aloin ettimään töitä Englannista ja kuukausi meni yllättävän nopeesti ilman mitään sen kummempaa tekemistä.

Helmikuu:

Kotona löhöily jatkuu. Pätkätöitä kuntosalilla, jossa työskentelin vuosi sitten. Kolhoosi kutsuu - aikaa tuli vietettyä melkoisesti myös Kiviniemen tilalla. Maalaisromantiikka oli kaukana esim. kun joutuu tekemään aitausta hevosille hyytävässä viimassa polvia myöten lumessa. Kuun puolessa välissä tuli soitto, että työpaikka on löytynyt Worthingista. 28.2. lento britteihin.

Maaliskuu:

Uusi elämä alkaa. Näin jälkeenpäin ajateltuna tuntuu hullulta, että tuli lähdettyä yksin ilman ketään tuttua vieraaseen maahan. Muuta ei se ota jos ei anna - seuraavat puoli vuotta tulee olemaan elämän parasta aikaa.

Huhtikuu:

Kuukausi menee siltikin totutellessa uuteen työhön ja elämään. Salijäsenyys ja juokseminen merenrannalla auttaa kummasti. Kuukausi huipentuu meitsin synttäribileisiin, joita juhlittiin 2 päivää. 

Toukokuu:

Kuun puolessavälissä Tereza tulee töihin Beach hotelliin ja meitsillä alkaa uus aikakausi. Vihdoin oli joku samanikäinen tyttö, joka myös asu hotellissa. Meillä on edelleen vitsinä, että n. 30min Terezan tulon jälkeen menin koputtamaan sen ovelle: "terve, mä oon Santtu. Lähdetäänkö pubiin?" Ja Pubissa oleilua jatkui 2 päivää putkeen...

Kesäkuu:

Kesäkuun alussa vuokrattiin auto. Muistan vieläkin kun käveltiin vuokrausfirmaa kohti, molemmat oli vähän siinä uskossa että kuinkahan käy... Totuus oli, etten ollu ajanu helmikuun jälkeen enkä ikinä "väärällä puolen tietä". Ajoreissu maaseudulla sujui erittäin hyvin, ilman mitään ongelmia. Tottakai, kun ajurina oon minä ja kartturina Tereza. 

SUOMEEN!! Ekaa kertaa ehdin kävästä kotona, vietin juhannuksen tienoilla reilun viikon kotosalla. Koko 9 päivää kotona meni hirveessä tohinassa ja kun vihdoin ajattelin että nyt saa levätä juhannuslauantain kotona, soittaa neiti Kiviniemi, että sauna ja palju on lämpösenä, lähe ajamaan kohti Peräseinäjokea.... 

 

Britteihin paluun jälkeen varattiin Terezan kans lennot Edinburghiin, tarkotus oli viettää 2 päivää ja 1 yö siellä.

  

Miksi Edinburgh, en tiedä. Mä vaan olin joskus hokenu Terezalle että jos joku paikka briteistä pitäis valita missä haluaa käydä, Edinburgh olis sellanen paikka. Ja kun meille osu pari vapaata yhtäaikaa, Tereza ehdotti lentoja sinne. Ja toki piti järjestää Edinburghiin lähtö- ja paluujuhlat Worthingissa. Kun tulin Edinburgista, sain kotoa tiedon että Mara-pupu oli kuollut vanhuuteen. Olihan se jo melkein 12 vuotias.

Heinäkuu:

Ei mitään sen kummempaa, bilettämistä ja töitä, välillä juoksemista ja salilla käyntiä.

Elokuu:

MUUTTO LONTOOSEEN.

Elämä heittää taas täydellisen kärrynpyörän kun yllättäen saan haastattelukutsun Lontoossa sijaitsevaan hotelliin. Olin ruennu muutama viikko takaperin lähettelemään työhakemuksia, kun Beachin olis tarkotus sulkeutua joulukuussa. Ja mä oon aina ajoissa tällästen asioiden kanssa. Kävin haastattelussa, mikä ei itseasiassa edes ollut haastattelu, vaan ne halus tsekata millanen tyyppi oon ja tarjos töitä samantien. 

23.8. alotin The Colonnade hotellissa.

Ekat 3 viikkoa majailin hostellissa, joista jotain 2 viikkoa hullumuijan kanssa. En edes halua muistella sitä aikaa. Hostelli sinänsä oli ihan jees, mutta se muija... voi jessus vie. Sinä aikana Tereza pääsi käymään myös Lontoossa, ja tiedossahan oli mitä mainioin London Pub Crawl, Edinburghin hengessä...

. 

Syyskuu:

Totuttelua uuteen työpaikkaan ja samalla löydän kämpän 10min kävelymatkan päässä hotellilta. Mukaan tarttuu myös Paolo.

Lokakuu:

Lähinnä töitä, n. 6 päivää viikossa. Onneksi palkka maksetaan tehtyjen tuntien mukaan. Eräänä päivänä vein Paolon käymään Greenwichissa mikä on erittäin kaunis puistoalue Lontoon kupeessa.

 

Salla tulee myös käymään!! Samoin pari muuta kaveria, Janita + kaverinsa Anniina ja Elina Saulinsa kanssa. IHANAA!

Marraskuu:

Tereza ilmottaa että aika briteissä on tullu päätökseen ja lähtö Tsekkeihin odottaa. Pitihän sitä Worthingiin mennä vielä viimesen kerran legendaariseen Weatherspoon - pubiin. Siellä on tullu vietettyä kaikenmaailman juhlat (ennen klubille menoa) ja paljon muutakin. Se oli Worthingissa aina Watherspoon, Classic burger + ilmanen juoma (viini) alle 5 puntaa.

Joulukuu:

Muutto uuteen asuntoon Camden Townin alueelle Mornington Crescentiin. Paolon kanssa. Yhdessä.

Vihdoin pääsin myös käymään Suomessa, ja loma venyi 3 päivällä kun Heathrowlle iski "lumikaaos" ja kenttä oli suljettuna kokonaan 2 päivää. Kun vihdoin pääsin Lontooseen, ei täällä mitään lunta enää ollut.

Joulu meni miten meni, eihän täällä samanlaista joulutunnelmaa ollu ku kotona, mutta pieni oma joulukuusi ja 5 kilon kalkkuna + 4 vapaapäivää = kyllä se joulusta menee.

Täytyy rohkeasti myöntää, että tää vuosi on ollu parasta aikaa mun elämässä, varsinkin puoli vuotta Worthingissa. Ei sitä voi sanoin kuvailla kuinka ihanaa aikaa se oli, asua, tehdä töitä ja bilettää ystävien kanssa. Ei sellasta aikaa tuu koskaan enää.

Jos vuosi 2010 oli tällänen, mitä on tiedossa ens vuonna..... ??