Edinburgh on nyt siis nähty.

Matkaan lähdettiin vaaaaaarhain maanantaiaamuna, menin nukkuun n. 01.00 ja heräsin (viimesen kerran) 03.07, jonka jälkeen totesin että ei tässä uni tuu enää silmään. Ei mua siis jännittäny tai mitään mutta ei vaan nukuttanu. Taksi tuli hakeen meidän 4.45 ja sit lähettiin kohti Gatwickin lentokenttää, joka on n. 40min ajomatkan päässä. (taksi muuten makso vaan 38 puntaa!! eli melkee halvemaa ku juna)

Lento kesti n. 1h 20min, jonka jälkeen bussilla kohti keskustaa. Meidän hotelli oli niin täydellisesti keskustassa ku vaan voi olla, kahden hengen huone makso meille yhteensä 70 puntaa ja mm. Edinburhgin linnaan käveli muutaman minuutin (tai siis sen juurelle, sit oli vielä +2000 porrasta jotka piti kiivetä ylös). Oltiin hotellilla tosi aikasin, jätettiin laukut sinne ja päätettiin kävästä kattoos se linna ensin. Ei se sinänsä "hieno" paikka ollu, jollakin Tower of Londonilla on vähä makeempi historia, mutta näköalat oli aika hyvät.

  

Sit alko tulla vähä nälkä, ja päätettiin mennä syömään "light lunch" (toi "light lunch" on meidän hotellilla nykyään täys läppä, mentiin kerran nimittäin Markin kans syömään light lunch, mikä normaalisti on esim. sandwich, keitto, salaatti.... ja se oli vasta toipumassa keuhkokuumeesta, päädyttiin pubikierrokselle ja syötiin isot hampurilaiset ranskalaisilla. Että semmonen "light lunch"....) No, mekin päädyttiin hampurilaiselle.

Jonka jälkeen todettiin, että taitaa olla aika mennä hotellille ja ottaa ehkäpä pienet nokoset ennenkuin pitää rueta valmistautumaan iltaa varten. Mä nimittäin löysin meidän Skotlanti kirjasta, Edinburgh osiosta kohdan, joka kertoi että meidän hotellin vierestä lähtee pubikierros. Nokosten jälkeen (jotka typisty puoleen tuntiin parin tunnin sijaan ku päädyttiin juttelemaan nukkumisen sijaan) lähettiin syömään illallista. Edinburghista ei löydy oikestaan mitään muuta ku italialaisia ravintoloita tai sitten pubeja mistä saa mm. hampurilaisia. No, italialaiseen siis. Lasagnea, jälkkäriä ja viintä. Namnam.

   

 

Pubikierros: siihen osallistu n. 20 ihmistä, kaikki eri puolilta Eurooppaa (ja Amerikan mannerta). Sen veti 2 näyttelijää, jotka välillä kerto vitsejä sellasella skottikorostuksella että kukaan ei ymmärtäny. Sillä kierroksella oli tosi hauskaa, pysähdyttiin viidessä pubissa ja tunnelma oli loistava! Tutustuttiin ihmisiin, just tollasella kierroksella on vaan helppo mennä juttelemaan muiden kanssa. Siellä oli myös suomalainen pariskunta, oli hauska puhua suomea taas pitkästä aikaa!

Kun päästiin viimeseen pubiin, jäätiin sinne istumaan kanadalaisen pariskunnan ja usa:laisen miehen kanssa. Ilta oli erittäinkin hauska, sit se pariskunta lähti kotiin ja päätettiin jatkaa iltaa muualla, pyydettiin se usalainen meidän seuraksi, se kun oli matkassa yksin. Huristeltiin taksilla ympäri Edinburghia. Ja lisää pubeja.

 

Seuraava päivä oli melko rankka, huone piti luovuttaa 11.00, jonka jälkeen vaan käveleskeltiin kaupungilla. Aika meinas todellakin tulla vähä pitkäksi, koska Edinburgh on tosi pieni kaupunki. Vaikka siellä wikipedian mukaan asuu 470 000 ihmistä, on se käytännössä 2 katua, 1 uudessa ja 1 vanhassa kaupungissa ja se on sit siinä. Lähettiin kohti lentokenttää n. 19.30, ja kentällä huomattiin, että kone on myöhässä reilun tunnin. Saman tien soitto töihin, että nyt ei kovin lupaavalta näytä, mun olis nimittäin pitäny olla 07.00 töissä, ja sillähetkellä tiedettiin, että ollaan Gatwickilla aikasintaan puoliltaöin. Sain onneksi vuoron vaihdettua iltaan. Ei oikeen naurattanu kentällä istuessa, oltiin väsyneitä kun ei oltu nukuttu pariin yöhön kunnolla ja  2 päivää kävelyä takana. Loppuviimeksi oltiin Gatwickilla 1h 20min myöhässä, mutta ei se mitään, meillä oli 45min aikaa ehtiä vipaan junaan. Jouduttiin odottamaan laukkuja yli puoli tuntia ja tästä johtuen myöhästyttiin junasta.

Oli meillä vaihtoehto tiedossa: 01.45 juna Brightoniin ja sieltä taksi (n. 30 puntaa) takasin Worthingiin. No mikäs siinä ku ei oo vaihtoehtoja. Sit Tereza alko kuuntelemaan ku joku tyttö tilas taksin itelleen ku sekin myöhästy junasta. 

SE TYTTÖ OLI MENOSSA WORTHINGIIN!!!!!! Kuinka noin voi käydä??!!!

Mentiin sit sen luo ja kysyttiin, että voitaisko vaikka jakaa se taksi? No tottakai! se oli 15 puntaa per pää ja taksi vei meidän hotellille asti. Perillä oltiin n. 02.30.