Kävin vuokraamassa auton. Se on pieni, siinä on 2 ovea ja manuaalivaihteet. 

Oli sitte vähä lepposempi mies siellä vuokrausfirmassa, se oli tosi pieni firma mutta ku netistä otin etukäteen selvää, niin sillä oli parhaimmat ehdot vuokraukseen.

Kävelin sisään ja kysyin vuokraamisesta ja sovittiin päivä. Sitte sanoin, että ku pitäis saada automaattivaihteinen auto. Siihen se mies totes, ettei sellasta oo niiltä saatavilla. Vähän vältellen (sanomasta sitä, etten oo ikinä ajanu "väärällä" puolen tietä autolla jossa on kaikki "väärällä" puolella) sanoin, että on toi vaihdekepin käyttö vähä hankalaa ku en oo tottunu vasemmanpuoleiseen autoon. Jonku ajan päästä se mies kysy, että oonko mä ikinä edes istunu vasemmanpuoleisen auton kyydissä?? No oon, taksissa....

Se vei mut naureskellen pihalle ja käski istumaan yhteen niistä autoista. Koittelin sit siinä vaihdekeppiä, ei se oikeesti ainakaan tuntunu kovin hankalalta, koska kytkin, jarru ja kaasu on kuitenkin samassa järjestyksessä mitä ne on meillä Suomessa.

Se mies, joka taitaa olla myös sen firman omistaja, totes: " Se on 5 minuuttia ja sä et edes huomaa että vaihdekeppi, ratti ja liikenne on väärällä puolella. Kyllä sä siihen totut."

Olin vähä huuli pyöreenä, että mitä se sano....?? Meinaako se oikeesti antaa mun vuokrata auton?

Kyllä. Vuorokauden vuokra 30 puntaa (eli 15 per nuppi) ja sillä saa ajaa 150 mailia (240km) ja sen jälkeen jokanen kilometri on 12 penniä. Ei paha. Takuu on 300 puntaa, eli ne ottaa kortin numeron ylös ja vaikka tuhoaisin auton täydellisesti, tai jonkun toisen auton, mun pitää maksaa maksimissaan toi 300 puntaa. En pidä sitä todellakaan pahana summana, koska jos autoon tulee edes kolhu, niin aika tiukkaa että 300 punnalla saa tehtyä sille mitään.

No mitä muut työntekijät on sanonu ku kerroin, että 14.5. Santtu ja Tereza lähtee ajelulle?? Tässä kommentteja (huomioimisen arvoista, että nää kommentit tuli kaikilta ku tykin suusta, ilman sen kummempaa miettimistä)

- "Kertokaa teidän reittisuunnitelma niin tietää soittaa liikenneradioon että ne tyhjentää tiet"

- "Te tuutte niin eksymään"

- " What the fuck"

- Naurua.

Kiitos kannustuksesta, me aiotaan silti lähteä huristelemaan maaseudulle