HUIPPU PÄIVÄ!!!    AIVAN MAHTAVA!!!!!

Oli ehkä paras idea IKINÄ vuokrata auto ja lähteä huristelemaan käytännössä ilman minkäälaista päämäärää maaseudulle!!!! Ajaminen ei tuottanu minkäänlaisia vaikeuksia, mutta heti ekana oli vastassa pari melko isoa liikenneympyrää, joista oli useita liittymävaihtoehtoja, joten ajettiin aluksi hieman harhaan, mutta melko pian löydettiin takasin oikealle tielle. 

Siinä me ny ollaan. Minä ja auto. Toi oli ihan mahtava ajaa, pieni ja näppärä. Vasemmanpuoleinen liikenne ei tuottanu minkäänlaista vaikeutta, eikä se haitannu yhtään että vaihdekeppikin oli väärällä puolella. Vois melkeen sanoa että ihan sama ajaako täällä vai kotiSuomessa.

Ekana suunnattiin kohti Herstmonceuxin linnaa. Sinne oli matkaa sellanan 50km. Siellä paljastu, että me ei päästä sisälle linnaan ku opastetulle kiertokäynnille, jota meidän olis pitäny odottaa melkee 2 tuntia, ja ku vähä kyseltiin kahvilan emännältä lisää siitä linnasta, tehtiin päätös ettei se oo odottamisen arvosta tällä kertaa. Mutta kierreltiin vähän puutarhassa ja juotiin teetä kahvilassa.

 

Vähän ennenkun saavuttiin sen linnan luo, nähtiin kyltti Haywards Heat. Sanoin Terezalle, että arvaappas kuka asuu lähellä tota kaupunkia... No David tietenkin! Etittiin kartalta se pieni kylä mihkä ne muutti reilu viikko sitten ja päätettiin, että ollaan siellä sopivasti lounasaikaan. Pienen kiertelyn jälkeen saavuttiin Warninglidiin ja Half Moon - pubiin. David sattu oleen töissä (sovittiin että yllätetään se, ja soitetaan vasta sitten jos se ei oo vuorossa.) ja sen ilme oli todella näkemisen arvonen, me oltiin todennäkösesti viimeset ihmiset joita se odotti käymään tänään  No ei siinä mitään, syötiin lounas ja juotiin kahvit ja ku mentiin maksamaan, tytöt tiskin takana ilmotti että teidän lasku on jo maksettu... Oltiin vähä suu auki siinä, mut sitte David tuli siihen ja se sano, että jos me kerran yllätetään se näin niin vähintä mitä se voi tehä on tarjota meille ruuat  Mutta siitä kyllä näki että se oli tosi ilonen ku mentiin käymään siellä, vaikka sen lähdöstä on kulunu vasta viikko.

  

Siinä istuessa sitte todettiin, että kello ei todellakaan oo vielä paljon, mehän voidaan lähteä käymään Stonehengella!!!! Katottiin reitti kartasta, ja päätettiin että kyllä. Nyt pitää nähä Stonehenge. Me oltiin ostettu Sussexin tiekartta, mutta Stonhenge ei oo enää Sussexin alueella. Autovuokraamon mies lainas kuitenkin meille vähä isomman kartan, josta pystyttiin nähä isompia kokonaisuuksia siitä, minne ollaan menossa. Tossa jälkimmäisessä kuvassa Tereza navigoi kahden eri kartan kanssa, isommasta se katto kokonaisuudet ja pienemmästä, meidän omasta, oli helpompi kattoa tarkemmin tiet.

Lähettiin ajamaan ja pian huomattin, että nyt ollaan eksyksissä.... SIITÄ KARTASTA JONKA SE AUTOVUOKRAAMON MIES ANTO, PUUTTU JUSTIIN NE 3 SIVUA JOTKA VEI MEIDÄN WARNINGLIDISTA STONEHENGELLE!!!!!!!!!!!!!!! Eli käytännössä meidän olis pitäny suunnistaa melkee 100km johonku suuntaan ilman karttaa ja siinä vaiheessa ku oltiin eksyksissä paikassa nimeltä Dorking ja kun alko tulla tienviittoja M25:lle, mikä on siis Lontoon kehätie, päätettiin että vuokrataan auto uudestaan parin viikon päästä, ostetaan oma kartta ja lähetään käymään Stonehengella. Paras ikinä oli ku oltiin Horshamissa, ajauduttiin vahingossa keskustaan ja keskustassa todettiin, että siellä on tietyö, meidän pitää käyttä jotain kiertotietä. No, lähettiin ajamaan siellä periaatteena: seurataan muita autoja. Me päädyttiin Sainsbury´s supermarketin pihaan, jossa oli maksullinen pysäköinti!!! Ei hitto... ei pystytty kääntymään enää ennenku oli liian myöhästä, onneksi meidän ei tarvinnu maksaa parkkimaksua ku oltiin alle 30min siellä. Saatiin kuitenki päivän naurut!!!!

  

 

7h ajoa, hyvää seuraa, hyvää ruokaa, 25 puntaa per nuppi ja oltiin takasin Worthingissa.

OLI SE SEN ARVOSTA!!!!